BronjaAuteurHeader

Biografie

Bronja Hoffschlag werd geboren in Schiedam in 1981, groeide op in Vlaardingen en woont sinds 2004 in Rotterdam. Op haar vijfde begon zij met lezen en ontwikkelde een liefde voor taal. Sinds haar veertiende schrijft ze zelf, maar maakte zelden iets af en had nooit de ambitie om iets te publiceren. Schrijven was voor haar vooral een uitlaatklep: experimenteren met perspectieven, stijl en opbouw. In de loop der jaren heeft ze haar eigen stijl gevonden en kreeg ze de discipline om een manuscript af te maken.

In november 2013 debuteerde Bronja met de psychologische thriller De Dode Kamer, het eerste deel in de Project X trilogie rondom een Nederlandse jongeman in een Amerikaanse supermax-gevangenis. Het boek kreeg lovende kritieken en leverde haar, als eerste self-publisher in Nederland, een belangrijke boekenprijs op: de Hebban Debuutprijs.

Het vervolg, De Skinner Methode, verscheen in 2015 en veroverde met een monsterscore van 9,7 de eerste plaats in de Hebban Leesclub Hall of Fame. Het laatste deel van Project X, De Spiegelkoning, verscheen in december 2019.

Naast deze trilogie schreef Bronja twee stand-alones: de thrillernovelle Snuff (2014) en de deels waargebeurde roman P.I.D. (2017), over de vermeende dood van Beatle Paul McCartney in 1966. Ook verschenen enkele korte verhalen van haar hand en werkte zij als tekstschrijver mee aan het album Nightmares·(2016) en de EP P.I.D. (2018) van de heavy metalband Burning.

Sinds de verschijning van De Spiegelkoning is Bronja bezig met de research voor haar volgende manuscript en geniet zij van wat welverdiende rust.

BronjaPrison
©2015 Bert Hoffschlag

Volg mij op:

AgemoLogoNieuw